2019: een jaar van hoogten en laagten

In de nasleep van oud en nieuw is de cava nog rijkelijk aan het stromen dus misschien denk ik nog niet helemaal helder, maar een jaarwisseling is toch een moment om even terug te blikken. En als ik een top 5 moet maken van jaren in mijn leven die een terugblik waard zijn, dan is 2019 daar zeker eentje van.

Op privévlak spreekt het memorabele, “terugblikwaardige” moment van 2019 voor zich. In augustus stapten mijn partner, nu dus echtgenoot (ahum), en ik in het huwelijksbootje. Ondanks het kleine buitje in de namiddag – altijd leuk tijdens een tuinfeest – was het een onvergetelijke dag. We hebben alles op onze manier kunnen doen en iedereen die er echt toe doet, was erbij. Heerlijk dus.

Op zakelijk vlak was 2019 dan weer een jaar van hoogten en laagten. Ik had mijn start nochtans niet gemist. Van januari tot april ging alles mij helemaal voor de wind. Ik trok nieuwe klanten aan, draaide een beduidend hogere omzet dan het jaar voordien, kon rond leuke opdrachten werken, maakte naam met mijn marketingexpertise… het had er alle schijn van dat 2019 een “grand cru” zou worden.

In mei veranderde helaas alles. Waar mei en juni normaalgezien altijd 2 topmaanden zijn, viel nu ineens alles een beetje stil. Was het de politieke impasse in aanloop naar en in de nasleep van de verkiezingen? Ik weet het niet. Feit is in elk geval dat ik op dit scenario totaal niet was voorbereid. En dat heb ik heel erg gevoeld waar het pijn doet. De zomermaanden juli en augustus zijn sowieso nooit toppertjes, maar nu had ik dus niet de nodige buffer kunnen opbouwen om die periode te overbruggen. En oh ja, er moest ook nog een trouwfeest betaald worden, remember?

Toen in september de economie weer wakker werd, moest ik dus meer dan mijn turbo aanzetten om mezelf terug op de rails te krijgen. Tijd om in een hoekje mijn wonden te likken was er niet. Gelukkig ben ik er niet de persoon naar om mijn kop te laten hangen.

Ja, in 2019 heb ik dus een serieuze opdoffer te verduren gekregen. Maar ik heb er ook veel uit geleerd. Dat “expect the unexpected” meer is dan een hippe quote, bijvoorbeeld. Maar net zo goed dat wanneer ik mij voor tweehonderd procent geef, de resultaten fenomenaal kunnen zijn. Want al zijn nog niet alle golven bedwongen, het laatste kwartaal van 2019 was er eentje om u tegen te zeggen. Ik heb een pak nieuwe, toffe mensen leren kennen – dankjewel Voka en Bryo. Ik ben buiten mijn comfortzone getreden waardoor ik een hoop zaadjes voor 2020 heb kunnen planten. En meer dan ooit kan ik zeggen: I’m still standing, yea yea yea. Laat 2020 dus maar komen.

Here’s to a shiny new year!

Dorp 13A 9810 Nazareth
ruth@proscription.be
T +32 474 92 70 07

Sitemap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x